Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2008/09/22

Estrena d’una obra per a piano i gralla

En el transcurs del “Dinar del 28” que des de fa uns quants anys se celebra a l’Agrícol cada dia 28 d’agost en motiu de la Festa Major (posant èmfasi en el caràcter de centre artístic de l’Entitat), es va estrenar una peça per a gralla i piano que porta per títol “Impromptu de Festa Major nº1”.
La interpretació va anar a càrrec de Lluís Bullit (gralla) i de Jordi González (piano). La peça ha estat escrita per Joan Cuscó i és un remembrança breu de diferents músiques de balls i de moments de la Festa Major de Vilafranca (Àliga, Bastons, Matinades, Figuetaires…).
Així mateix, i de la mà del dibuixant i pintor Lluís Masachs, es va presentar l’obra pictòrica feta a partir d’aquesta peça musical, la qual va ser el regal que enguany van rebre els participants al dinar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'obra és original. M'han sorprès algunes dissonàncies buscades i el joc entre el piano i la gralla, quan es buscaven un a l'altre en una espècie de cursa. Molt bé.
Joan Maria Pareta. Grallers del Montgrí.

Joan Cuscó Clarasó. ha dit...

Moltes gràcies Joan Maria. He fet una fusió de quatre melodies tradicionals de la festa (que passen de la gralla al piano i que se sobreposen)i li he donat algun toc més contemporània en l'harmonia amb alguns cromatismes (per no fugir de l'ambient que vol recordar). Esperem que les properes també t'agradin. Joan Cuscó.