Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2012/04/02

Jordi Llavina presenta l’obra poètica Suite Barcelona de Jordi Carrió

El Centre Artístic Penedès L’Agrícol acollirà la presentació de l’obra poètica Suite Barcelona de Jordi Carrió, el proper 11 d’abril, a les vuit del vespre. L’acte anirà a càrrec del polifacètic periodista i escriptor Jordi Llavina i està organitzat per la Secció Literària de L’Agrícol i la llibreria Odissea.

Suite Barcelona, de Jordi Carrió i Figuerola, és un veritable poema musical d’aires barrocs i una crònica dels tràgics avatars que va viure la ciutat assetjada, en guerra, fets que en la seva recreació literària transcorren entre els anys 1710 i 1715. La crònica ens ve servida amb un seguit de postals literàries –quaranta-sis- d’una bellesa corprenedora i ens presenta un tema clàssic de la literatura: la cançó d’amor i de guerra.

Suite Barcelona és, sens dubte, una magistral lliçó d’humana i històrica versemblança que a través d’un llenguatge poètic d’alta volada posa de relleu la fràgil condició dels éssers humans, sempre subjectes a les forces en tensió de l’amor, de la mort i del sentiment de pèrdua (“la mort avança pels carrers de Barcelona”, escriu Jordi Llavina, en un pròleg il·luminador del treball excel·lent del poeta). Escrita entre el maig de 2010 i el maig de 2011, Jordi Carrió dedica a Ernest Lluch Suite Barcelona. Un record per a un servidor de la pau que en aquests moments històrics commou d’una manera encara més profunda.