Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2014/10/21

II CICLE A L'AGRÍCOL PARLEM DE MÚSICA


LA COMMEMORACIÓ DEL CENTENARI DEL NAIXEMENT DEL PIANISTA JORGE BOLET INAUGURA AQUEST DISSABTE EL II CICLE D’AUDICIONS COMENTADES
Joan Cuscó i Montse Rios seran els ponents d’aquesta primera sessió de “A l’Agrícol parlem de música” donant a conèixer la figura del pianista Jorge Bolet. Nascut a Cuba però d’arrels vilafranquines pel seu parentiu amb la família Bolet del Teatre “Cal Bolet”, aquest pianista és un referent en la interpretació de la música del Romanticisme, especialment de les obres de Chopin, Schumann i Liszt. Nascut el 1914, morí el 1990 a San Francisco deixant un patrimoni extraordinari d’enregistraments, una part dels quals seran mostrats i comentats en aquesta sessió.
Totes les sessions es faran en dissabte i a les 7 de la tarda i es clausuraran el mes de maig amb una sortida al Gran Teatre del Liceu per assistir a la representació de l’òpera “Così fan tutte” de W.A.Mozart.
La novetat d’aquest segon cicle és la música en viu en tres de les sis sessions comptant amb la intervenció del grup de Blues “Ceps Machine” format per Sergi Buchholz guitarres i veus, Jaume Cuscó, baix i Dani Piris, guitarra, el percussionista Santi Bertran i el duet de guitarres format per Maria Ribera i Jordi Sàbat. També hi haurà una conversa amb el compositor Josep Soler a càrrec de César Martin i la sessió prèvia a l’anada al Liceu a càrrec de Daniel González.
L’assistència és oberta i gratuïta excepte la sortida al Liceu que es farà amb autocar i prèvia inscripció per a la compra d’entrades. Per a més informació entrar a lagricol.blogspot.com.