Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2015/02/19

DEL TEATRE DE L'AGRÍCOL

Actualment estem en obres. L'edifici que el darrer any 2014 ha estat enderrocat és el de l'antic Cinema Victòria, el qual es va construir després d'enderrocar l'antiga sala de ball i de teatre de la nostra entitat (a finals de la dècada del 1960).
Ara, la sòcia Teresa Oliveras ens ha fet arribar fotografies d'aquell moment d'enderroc del saló modernista de l'Agrícol, en el qual, i ja a la segona meitat de la dècada del 1950, hi feren les jam-sessions els músics del Club de Jazz de Vilafranca, entre els quals s'hi trobava el pianista  i compositor Janio Martí. De fet, va ser en aquesta sala on va assajar el primer grup que creà aquest music: el Harlem Group; amb antics membres de l'Orquestra Savoy i alguns altres músics penedesencs. I aquest va ser el grup que donà pas al: Janio Marti y su Conjunto. Un conjunt que, al seu torn, va ser l'embrió de l'Orquestra Janio Marti.