Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2015/11/02

ELS JUEUS CATALANS

El dissabte dia 14 de novembre a les 20 hores, Manel Forcano presentarà a l'Agrícol el llibre: "Els Jueus catalans". Aquesta és una obra important que tracta d'un tema que Forcano ha treballat amb rigor i profunditat des de l'any 2003. La presentació anirà a càrrec de l'autor i de Joan Cuscó.
Manel Forcano va estudiar hebreu a la Univeristat de Barcelona i a Israel, al quinuts Ha-Oguen, a la Universitat de Haifa i a la Universitat Hebrea de Jerusalem. Ha completat la seva formació estudiant àrab a Síria, a la Univeristata de Damasc i a Egipte, a l'International Language Institut del Caire. És doctor en filologia semítica per la UB i ha exercit de professor d' hebreu, arameu i d'història del Pròxim Orient Antic a la Univeristat de Barcelona des de 1996 fins a 2004. També ensenya Història del Pròxim Orient Antic a la Fundació Arqueològica Clos i ha estat professor d'hebreu a l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel (1992-98) i a la UdG (1995). Durant els anys 1995 i 1996 va ser el traductor oficial del consolat d'Israel a Barcelona. Ha participat en el Projecte Manumed de la UÉ (2000-2004) per a la catalogació a les biblioteques dels manuscrits àrabs i sirians dels països de la riba sud de la Mediterrània, amb missions actives a Alep i Damasc Ha adaptat llibrets d'òpera barroca per a la Reial Companyia Òpera de Cambra. Des de l'any 2004 treballa com a documentalista i dramaturg a la Fundació Centre Internacional de Música Antiga Jordi Savall.