Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2018/02/23

PARLEM DE MÚSICA. LES CASTANYOLES

La pianista, ballarina i tocadora de castanyoles Ludovica Mosca ens parla de la dansa barroca i les castanyoles aquest dissabte a les 6 de la tarda al “A l’agrícol parlem de música”
Ludovica Mosca va néixer a Paris de pares italians. Artista polifacètica, va estudiar música, dansa i pintura i desenvolupa la seva activitat concertística i pedagògica a universitats i conservatoris de Catalunya, Espanya, diversos països europeus, Estats Units , Llatinoamèrica i Àsia.
Després de fer estudis de flamenc i dansa jazz s’especialitza en dansa barroca i castanyoles sense deixar la seva activitat com a pianista i pedagoga del piano. Va rebre classes del gran mestre de les castanyoles José de Udaeta qui va estar afincat molts anys a St Pere de Ribes. És professora de dansa barroca i castanyoles a les escoles Luthier i Juan Pedro Carrero de Barcelona i ha impartit seminaris i cursos de castanyoles i iniciació a la dansa barroca per a músics i ballarins a molts conservatoris d’arreu del món.
Artista convidada de l’Orpheon Consort de Viena que dirigeix el viola-gambista José Vázquez. També col·labora, en qualitat d’artista convidada, amb la formació Almodis amb qui va enregistrar la integral dels quintets per a guitarra de Boccherini.
El 2014 estrena a Praga “Fandango” amb les clavecinistes Petra Zdarska i Lucile Zakova i inicia la seva col·laboració amb l’orquestra belga Il Fondamento. Actualment forma part de la formació belga  l’Enssemble Les Abbagliatti.
En la seva vesant d’especialista en música barroca és autora de l’edició analitzada i comentada d’algunes de les obres per a teclat de J.S.Bach, Mozart i Pare N.Casanoves.
La sessió és a les 6 de la tarda al centre Agrícol de Vilafranca, obert al públic i finalitzarà amb una copa de cava. Us hi esperem!