Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2018/03/14

A l'Agrícol Parlem de Música: Kodály


Les danses de Galanta del compositor hongarès Zoltán Kodály  audició comentada per Carmina Malagarriga dins el cicle “A l’Agrícol parlem de música” en col·laboració amb l’Auditori Municipal de Vilafranca
Aquest dissabte a les 7 de la tarda Carmina Malagarriga comentarà “Les danses de Galanta”, obra orquestral del compositor hongarès Zoltán Kodály (1882-1967). L’obra forma part del programa que interpretarà l’Orquestra de Cambra del Penedès l’endemà diumenge a l’Auditori Municipal de Vilafranca. Tots els assistents a la sessió de l’Agrícol podran gaudir del 2X1 per les entrades al concert.
Malagarriga és locutora de  Catalunya Música des dels seus inicis el 1987. Actualment és al davant del programa “La setmana de...” que s’emet de dilluns a divendres de 13 a 14 h. Cada setmana proposa un tema monogràfic: des dels compositors i les seves obres, a la literatura musical dedicada a diferents agrupacions instrumentals o bé a diferents temes literaris, històrics... que troben un nexe d'unió amb la música.
Zoltán Kodály és un dels més destacats músics hongaresos de tots els temps. Va investigar, juntament amb Béla Bartók, la música popular del seu país arribant a col·leccionar unes 100.00 cançons que va utilitzar coma material compositiu.
Les danses de Galanta són a Kodály el que les danses hongareses són a Brahms: músiques vives, profundes i plenes de passió nascudes dels records del compositor. Galanta fou el poble on Kodály passà la seva infantesa. El compositor va viure les seves primeres emocions musicals a casa d’un amic zíngar.
Més informació: Concert