Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2021/02/05

“Estarem per orgues!”.

 "Estarem per orgues!" almenys una estona, és una xerrada on Jonatan Carbó ens endinsarà el món d'aquest instrument singular, molt present en la nostra tradició cultural però alhora força desconegut. A través de la vivència d'un organista de Vilafranca que ens parlarà una mica dels nombrosos i frondosos camps que tenen a veure amb l'orgue: des de l'organologia i la història fins els compositors i les seves obres. També donarà a conèixer el ric patrimoni organístic més proper, presentant la nova Associació d'Amics dels Orgues de Vilafranca i amb alguns apunts sobre el concert que se celebrarà l'endemà a Santa Maria. 


Format al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, amb la professora Maria Nacy, i en diversos cursos d'especialització amb professors com Michael Radulescu o Montserrat Torrent, Jonatan Carbó ha ofert recitals d'orgue arreu de Catalunya, Illes Balears, Espanya i França, destacant els orgues del Palau de la Música Catalana, Monestir de Montserrat, Catedral de Perpinyà, Basílica de Santa Maria del Coro de Donosti o Basílica de Maó, entre d'altres. També ha col·laborat amb nombroses formacions orquestrals, corals o cambrístiques com l'orquestra Terrassa 48 el cor Francesc Valls o el duo estable amb el graller Jordi Mestres. Ha realitzat diferents enregistraments, entre els quals el CD "Cornucòpia. Música per gralla i orgue" i el CD "El llibre d'orgue de Santa Maria" amb l'obra íntegra de Josep Soler. En l'àmbit docent, és professor d'orgue a l'Escola i Conservatori de Musica d'Igualada i a l'Escola Pau Casals del Vendrell."  

 

Aquesta sessió es farà amb les mesures sanitàries pertinents i es limitarà l’aforament del 50%.  

Reserva prèvia per la xerrada: lagricol.musica@gmail.ccom 

Reserva concert a Sta. Maria : reserves@orguesdevilafranca.cat