Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2021/04/26

Els contes de Josep Font


El Centre Artístic Penedès L’Agrícol acollirà la presentació del llibre “Contes – Cal Obrir, Navegar, Tastar Els Silencis”, de Josep Font i Via, publicat per Edicions Andana. La presentació anirà a càrrec de l’escriptor David Monteagudo i de la professora i crítica literària Anna Ruiz Mestres, a més de l’autor i de l’editor Ramon Nadal. L’acte l’organitza la Secció literària de l’Agrícol i  tindrà lloc el proper dimecres 5 de maig a les 19,30h, a sala Sara Kirchner del Centre Artístic Penedès L’Agrícol. Per tal de poder garantir la seguretat sanitària, l’aforament serà limitat i l’entrada es farà segons l’ordre d’arribada fins a completar la capacitat prevista. L’acte es podrà seguir en directe per Instagram (@AGRICOL1876) i més endavant disponible a YouTube.

 

Contes està estructurat amb trenta-un relats breus, amb un llenguatge directe i col·loquial, sense floritures literàries i amb un afinat sentit de l'humor. Els contes de Josep Font presenten situacions quotidianes que conviden a la reflexió, a traves d’uns personatges sense atributs, passius i perplexes. Ens atrapa des del primer moment en tots i cada un dels seus relats, que poden començar amb un to lleuger i acabar amb un protagonista enfrontat a profunds dilemes morals o existencials.

 

Josep Font va posar-se a treballar, de molt jove, al departament d'informàtica d'una empresa de l'Alt Penedès. Va ser allà on va tenir l'oportunitat de conèixer Joan Brossa i de poder col·laborar amb ell, entre altres persones, en la confecció de La sextina cibernètica (1981). Darrerament, durant l'Any Brossa, ha participat en diverses xerrades a Vilafranca del Penedès i a Barcelona per donar a conèixer de quina manera, durant els anys vuitanta del segle passat, es va arribar a concebre i crear un poema cibernètic.

De sempre ha estat una persona molt compromesa amb la defensa de la llengua i la cultura catalanes i publica, amb relativa freqüència, a la premsa comarcal.