Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2013/04/10

La poesia és la protagonista de la inauguració dels cursos i del Voluntariat per la llengua a Vilafranca del Penedès

La poesia és la protagonista de la inauguració dels cursos i del Voluntariat per la llengua a Vilafranca del Penedès


70 persones assisteixen a l’acte que es va fer a la seu de L’Agrícol, una entitat que s’ha adherit al programa Voluntariat per la llengua


A Vilafranca del Penedès, aprofitant la celebració del Dia Mundial de la Poesia, la inauguració dels cursos de català (segon quadrimestre 2012-2013) i del nou període de trobades de parelles del Voluntariat per la llengua va girar entorn del món poètic. En concret, sota el títol "La poesia com a expressió artística", l’escriptor Xavier Hernàndez va fer una didàctica exposició del que és la poesia, tant des del punt de vista de l’estructura com del contingut i la llengua, a un auditori format per unes 70 persones, entre alumnes dels cursos i persones que participen en el Voluntariat per la llengua (VxL). L’acte va tenir lloc el dia 21 de març, a la seu del Centre Artístic del Penedès, L’Agrícol, entitat que recentment ha signat un acord amb el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) per adherir-se al VxL i col·laborar en la difusió i el desenvolupament del programa.
Anteriorment, la coordinadora del VxL a l’Alt Penedès, Gemma Garcia, havia explicat les característiques bàsiques de les trobades de les parelles; Pere Martí, en nom de L’Agrícol, Teresa Casanellas, com a responsable del Servei de Català, i Anna Doblas, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, havien donat la benvinguda als assistents, i diversos components de la comissió que prepara les activitats del VxL havien presentat les que s’han programat per als propers mesos fins a l’estiu.
Un cop finalitzat l’acte, les persones que hi havien assistit es van afegir a la celebració del Dia Mundial de la Poesia que es va organitzar a Vilafranca, que va consistir en la lectura del poema "Només la veu", de Zoraida Burgos, en diferents llengües. Van llegir el poema 13 persones, entre alumnes, voluntaris i aprenents, en 10 llengües: català, castellà, italià, francès, romanès, ucraïnès, rus, àrab, anglès i alemany. Finalment hi va haver un recital de poesia a càrrec de Pau Gener Galín, amb acompanyament musical. Tot plegat es va fer al cèntric carrer de Sant Joan, organitzat per K poetika.

Extret de la web:
http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlaltpenedes/noticies.html?ID=8670