Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2021/01/16

L'ESCOLA CATALANA DE PIANO


Montse Ríos i Rallé, ens explicarà el procés de recerca de partitures i el contingut del seu darrer treball discogràfic “L’escola catalana del piano. Els compositors oblidats”, tot escoltant fragments de les obres d’aquests compositors a cavall dels segles XIX i XX.

Montse Ríos també parlarà del lligam d’alguns d’aquests músics amb Paris, del seu paper en la dinamització musical de Barcelona, dels pianistes de cafè, dels constructors de pianos i del paper de la música en la Renaixença. La majoria de les obres son inèdites i el disc és un homenatge a aquells homes i dones sovint massa oblidats. Encara queden molts noms i manuscrits arraconats, una riquesa que els nostres intèrprets d’avui comencen a recuperar per fer-ne justícia.

Aquesta sessió es farà amb les mesures sanitàries pertinents (mascareta i desinfecció de mans), i es limitarà l’aforament al 50%. Per tant, si penseu venir a la xerrada, cal que ens ho indiqueu responent a aquest correu, amb el nom, DNI i telèfon de cada assistent. Anirem apuntant mentre no es completi l’aforament permès (30 persones)