Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2020/10/29

Carme Junyent i Bel Zaballa presenten: El futur del català depèn de tu

 El 28 d'octubre de 2020, la sala Kichner de l'Agrícol, a través de la secció literària, va organitzar la presentació del darrer llibre de Carme Junyent, El futur del català depèn de tu.

Conduït per Jaume Marfany, membre de la secció literària, l'acte va acollir les trenta persones límit d'aforament, i d'altres no varen poder entrar. Per això us oferim la possibilitat de veure tota la presentació a través del nostre canal de Youtube:

Junyent i Zaballa van parlar sobre el contingut del llibre i sobre les dificultats que té el català per sobreviure en una societat que ràpidament canvia de llengua en sentir el castellà "per respecte", enlloc de difondre i reivindicar la nostra llengua, l'estem condemnant. Als instituts i sobretot, recrement amb les polèmiques que hi ha a les universitats, molts professors canvien de llengua per un o dos alumnes, vulnerant així el dret de rebre les classes en català a tota la resta.

I això només són dos exemples clars, el que és obvi és que o ens posem les piles o el català es tornarà residual en qüestió d'un parell de dècades.