Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2018/11/13

El monòleg “Pompeu Fabra: jugada mestra!” tanca el cicle “Tardor amb Fabra”, a Vilafranca del Penedès

"Pompeu Fabra: una jugada mestra!", un monòleg dramatitzat que ha creat la Companyia Inútils Mots, es va presentar dijous 8 de novembre, a L'Agrícol. L'autor del text, i intèrpret, és Òscar Intente, i la direcció és de Maria Pla.

Tardor amb Fabra

La representació va cloure el cicle "Tardor amb Fabra" que durant el mes d'octubre i novembre s'ha organitzat a Vilafranca per commemorar els 150è aniversari del naixement de Fabra i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. Aquests actes de l'Any Fabra a Vilafranca els han organitzat la Direcció General de Política Lingüística, l'Ajuntament de Vilafranca, el Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès (CPNL) i tres entitats adherides al VxL: Òmnium Alt Penedès, la Biblioteca Torras i Bages i L'Agrícol.
Abans del monòleg, la voluntària Núria Carreras va situar la figura de Pompeu Fabra fent un resum dels aspectes més destacats de la vida i obra del Mestre.

Jugada mestra

Un tennista interpel·la el públic de la sala. Es pot jugar a tennis sense regles? No és possible. En l'esport, com en la llengua, cal compartir unes normes i acceptar-les per jugar bé. Pompeu Fabra, un tennista apassionat, va proposar unes normes per al català que van ser acceptades i compartides per tothom. Aquest és el punt de partida d'un espectacle que utilitza la metàfora esportiva per introduir-nos a la dimensió científica, humana i ciutadana del geni ordenador de la llengua catalana.

Nova edició de VxL

Abans de la representació del monòleg dramatitzat es va fer la presentació d'una nova edició del Voluntariat per la llengua. En aquesta ocasió, la informació sobre el funcionament del VxL va anar a càrrec de la dinamitzadora del programa a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, i de tres aprenentes, Analía Invernizzi, Tetyana Revo i Barbara Maciag, que van explicar les seves experiències de VxL. També es va lliurar el material de suport als voluntaris i aprenents que participaran en aquesta nova edició. Aquest material els servirà per a les trobades setmanals d'una hora que faran durant deu setmanes.
més imatges a