Passatge Alcover, 2 / 08720 Vilafranca del Penedès / Tel. 938 900 815 / agricol@agricol.cat / http://ca-es.facebook.com/agricol.cat / @agricol1876


2011/11/23

Josep Muñoz i Manel Güell presenten el seu nou llibre “No tinc temps per pensar (ni gairebé per llegir)”


Josep Muñoz i Manel Güell han publicat el llibreNo tinc temps per pensar  (ni gairebé per llegir)”, un assaig filosòfic sobre la necessitat de reflexionar i de dedicar-hi temps, que es presentarà el proper divendres, 25 de novembre, a les 20h, al Centre Artístic Penedès “L’Agrícol” (passatge Alcover, 2 de Vilafranca del Penedès). El grup de teatre TAT (Taller d’Assaig Teatral) de Vilafranca, dirigit per Valeri Laguna, representarà tres dels diàlegs del llibre, amb una senzilla dramatització. S’aprofita l’estructura del llibre original en la qual els 2 personatges conversen per donar-ne una mirada dramàtica, emfatitzant el text i les seves reflexions filosòfiques i acostant el pensament al públic. La Comissió literària de L’Agrícol organitza l’acte.

Aquest mes de setembre, l’editorial Octaedro de Barcelona ha publicat el llibre: No tinc temps per pensar ( ni gairebé per llegir).  Es tracta d’un llibre d’assaig en tres capítols que proposa buscar temps per redescobrir el  seu valor en un context en el qual la presa ens aclapara. Les seves reflexions són exploracions que demanen només parar  atenció  i dedicar-se a pensar a partir d’aquesta observació calmada a la qual hi hem dedicat....temps.  El títol del llibre s’inspira en una cançó del grup Mazoni que té el mateix títol i que tracta precisament de la relació amb el temps i la falta de temps epr pensar.

Manel Güell  i Josep Muñoz han escrit plegats diversos llibres d’assaig, pedagogia i programes educatius. Només sé que no sé res ( 1996) va ser el primer llibre i han seguit Desconeix-te tu mateix (1999) Perquè el formatge atrau els ratolins (2001), Ètica de la diversitat  (2004)  i programes de Filosofia pel Batxillerat i d’ètica per la ESO.( 2006-2010), tots aquests llibres s’han publicat també en versió castellana. En solitari,  Josep Muñoz ha publicat més de 20 assaigs diversos i el darrer és Prohibido pensar (Octaedro, 2010) mentre que la darrera publicació en solitari de Manel Güell és El món des de Nova Zelanda, tècniques creatives per al professorat ( Graó, 2008)  

El llibre No tinc temps per pensar es publicarà en versió castellana a partir del desembre d’aquest mateix any.