Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2012/04/04

Presentació del llibre d’Anna Roig, un meravellós calidoscopi de colors i d’estils

Anna Ruiz, professora, crítica literària i membre de la Comissió literària de l'Agrícol, presentarà el llibre d’Anna Roig “Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m’invento i les coses que he somniat”, el proper dimarts 17 d’abril, a les vuit de la tarda, a L’Agrícol de Vilafranca (passatge d’Alcover, 2). Durant la presentació, alumnes i exalumnes de l’Escola Intermunicipal de Sant Sadurní d’Anoia faran una lectura de textos del llibre, acompanyada de música, alhora que la mateixa Anna Roig també llegirà alguns dels seus textos. L’acte està organitzat per la llibreria La Cultural i per la Secció literària del Centre Artístic Penedès L’Agrícol.
El primer llibre de l’Anna Roig és un conjunt de relats breus. De vegades s’acosta al microconte, ara tant de moda, i de vegades a les avantguardes amb textos que són autèntics cal·ligrames. Però una dona com l’Anna, dotada d’una sensibilitat especial, us farà gaudir a través de les seves pàgines de les petites tendreses de la vida. Si alguna cosa tenen els seus relats és una gran dosi d’humanitat, una gran dosi de reflexió sobre el que som, el que hi fem aquí en el nostre dia i dia i també com ho fem, com ho gaudim i com ho patim.
En aquest llibre se’ns revela una autora, que ha fet literatura dels seus petits instants diaris, que ha transformat els propis sentiments en col·lectius. Tot plegat tenyit amb ironia, amb tendresa, amb rialles... Un autèntic cant a “la felicitat de viure”. És evident que el llibre, de lectura recomanable, aportarà un aire fresc i nou a la literatura catalana actual.