Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2013/11/23

L’Agrícol homenatja Salvador Espriu


La Secció Literària del Centre Artístic Penedès l'Agrícol ha programat un acte d'homenatge a l'escriptor Salvador Espriu, per celebrar  l'any Espriu  (1913-2013), amb motiu del centenari del seu naixement. L'acte es farà el proper divendres 29 de novembre, a les 12'30h, a l'Agrícol (passatge Alcover, 2, de Vilafranca del Penedès). Tot i ser un acte obert a tothom, és un acte pensat especialment per als joves i més concretament per als estudiants de Literatura dels centres de secundària de la comarca. L'acte compte amb el suport de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
L'homenatge està previst que tingui diferents parts: un breu audiovisual, una anàlisi breu de la seva obra; col·loqui amb Sebastià Bonet Espriu, filòleg i nebot de l'escriptor, que explicarà la vessant creativa i més personal de l'autor; i lectura de textos de Salvador Espriu per part d'alumnat dels centres assistents. Al final s'obrirà un col·loqui.

Apunts biogràfics

Sebastià Bonet Espriu (Barcelona, 1943) és llicenciat en física amb un DEA d'Astrofísica per la Sorbona. També és doctor en Filologia Catalana, amb una tesi dirigida per Joan Solà, i professor titular de sintaxi catalana a la UB.
Ha publicat diversos textos sobre gramàtica generativa, sobre Pompeu Fabra, entre d'altres, i sobre Salvador Espriu, de qui va organitzar el I Simposi Internacional (2004).
En relació amb els estudis espriuans, a més de publicar diversos articles sobre la matèria —«Una pedregada de tirosos vocables» (1996), «Sinera, entre Atenes i Jerusalem» (1998), «Espriu, Celan: les imatges d'ull» (2001)—, ha tingut cura de l'edició crítica amb pròleg i notes de Primera història d'Esther (1996); "Un llibre de salms perdut" dins Si de nou voleu passar. L'any 2012 va publicar el recull de tankes És això, més o menys (Pagès editors).