Passatge Alcover, 2 / 08720 Vilafranca del Penedès / Tel. 938 900 815 / agricol@agricol.cat / http://ca-es.facebook.com/agricol.cat / @agricol1876


2015/02/27

AVUI a l'Agrícol. Presentació d'HOTEL PORQUÍ.

 
 

Divendres 27 de febrer, a les 20h., al Centre Artístic del Penedès, L'Agrícol, presentació d'HOTEL PORQUÍ, de Jordi Fenosa Tatay.

Tatay va iniciar aquesta sèrie d'historietes al seu bloc l'any 2008, però des de 2012 apareix regularment al Diari Gran del Sobiranisme (web), on es publica encara. 

HOTEL PORQUÍ és una sèrie de còmic d'humor en clau de sàtira que, evolucionant en funció dels fets de la realitat recent del país, i a través de diferents personatges inspirats en els arquetips "nacionals", esdevé una metàfora gens dissimulada d'una Catalunya (representada pels porcs) i les seves relacions amb els humans que els dominen.

Es diu que del porc, tot s'aprofita. Els catalans, per tant, som com els porcs? tenim coses en comú, o, fins i tot, ens hi assemblem, més i tot del que voldríem? De nosaltres, si més no, tot s'ha aprofitat en els darrers tres segles.

Rumiant a l'entorn d'aquestes coses, una tarda d'estiu en Tatay va decidir construir l'HOTEL PORQUÍ. El resultat d'això ha estat una tirallonga d'episodis que ara ha recopilat i editat en paper. Una obra que esdevé la crònica d'una garrinada sentimental, col·lectiva, que no sabem on ens mena, però a partir de la qual molts verros comencen a veure que hi ha un món fora de la cort. Parafrasejant la famosa frase d'en Joan Sales, en Ruf, un bacó conscienciat, clama: "durant molt de temps els porcs hem estat uns imbècils. Ara cal decidir si deixem de ser porcs o deixem de ser imbècils".


  

 

Jordi Fenosa Tatay (Barcelona 1965) escriu i il·lustra llibres infantils. És autor de dues novel·les i de la sèrie de dibuixos Hotel Porquí.

Viu i treballa a Torroella de Montgrí.