Passatge Alcover, 2 / 08720 Vilafranca del Penedès / Tel. 938 900 815 / agricol@agricol.cat / http://ca-es.facebook.com/agricol.cat / @agricol1876


2016/05/11

Ètica Grega

Ètica Grega, d'Antonio Moreno Castillo, al Claustre de Sant Francesc

El Claustre de Sant Francesc acollirà la presentació del llibre Ètica grega, d'Antonio Moreno Castillo, professor de l'IES Milà i Fontanals i doctor en filosofia, el proper 9 de juny, a les 19'30h. Pere Martí Olivella, filòsof i director de l'IES Milà i Fontanals, presentarà l'acte. L'acte ha estat organitzat per la Secció literària del Centre Artístic Penedès, L'Agrícol.

Ètica Grega és un llibre de Publicacions de l'Abadia de Montserrat, inclòs dins la col·lecció Biblioteca Serra d'Or. És un llibre per  conèixer de primera mà l'ètica grega a partir dels seus texts més significatius.  Descriu les característiques generals de les teories morals dels filòsofs grecs i de les formes adoptades en cada un. El llibre destil·la una certa defensa de l' intel·lectualisme moral platònic, i mostra la seva presència fins i tot en els autors que tradicionalment han estat considerats més antiplatònics. Hi destaca la figura de Plató com la més determinant de l'ètica grega i el defensa de moltes crítiques que se li han fet des d'àmbits acadèmics.

Antonio Moreno Castillo és professor jubilat de biologia de l'IES Milà i Fontanals. És llicenciat en biologia per la Universitat de Santiago de Compostela l'any 1974 i en filosofia per la Universitat de Barcelona el 1987. És doctor en filosofia  per la Universitat de Barcelona el 2012, amb una tesi intitulada "L' intel·lectualisme moral a Epicur de Samos". Amb el mateix títol publicà una article, resum de la tesi,  al número XXV de l'Anuari de la Societat Catalana de Filosofia, de l'any 2014.