Passatge Alcover, 2 / 08720 Vilafranca del Penedès / Tel. 938 900 815 / agricol@agricol.cat / http://ca-es.facebook.com/agricol.cat / @agricol1876


2017/03/06

Presentació del llibre “Granados, el so de la mirada”

Dins el Cicle "A l'Agrícol Parlem de Música", el dissabte dia 18 de març s a les 19h es presenta el darrer llibre que Mònica Pagès ha dedicat a Enric Granados. L’acte s’emmarca en les commemoracions de l’Any Granados 2016-1017.
Aquest llibre presenta una tria àmplia de molts dels documents que s’han conservat i que són el testimoni més representatiu del que va significar la vida de Granados i la transcendència que ha tingut la seva obra en la nostra història. La triple vessant de la trajectòria musical d’Enric Granados queda explicada en tres capítols: el pianista intèrpret, el reconeixement nacional i internacional que va merèixer la seva carrera concertística, el Granados pedagog, amb la creació de la seva acadèmia de música a Barcelona i amb l’edició del primer mètode del pedal publicat a lestat espanyol, i finalment el compositor, autor d’un catàleg amplíssim. La presentació s’il·lustrarà amb l’audició de la seva música.
Mònica Pagès i Santacana és periodista especialitzada en música clàssica. Col·labora regularment en mitjans de comunicació culturals. Ha escrit diversos llibres sobre músics i artistes plàstics, el més recent “Alícia de Larrocha, notas para un genio”. Publica en revistes especialitzades com Revista Musical Catalana, Serra d’Or, Ritmo, Bon Art i l’Avenç. Col·labora des del 2006 amb l'emissora Catalunya Música, en els programes "Contrapunt", "Notes de Clàssica", "Una tarda a l'òpera" i "Assaig general”.
En finalitzar la sessió s’oferirà una copa de cava a tots els assistents.