Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2017/11/22

MERLÍ, el per què de l’èxit de la sèrie. Ficció o realitat?

Us invitem a la xerrada col·loqui:
Merlí, el per què de l’èxit de la sèrie. Ficció o realitat?
La sèrie Merlí de TV3 ha estat, sens dubte, un dels grans èxits televisius dels darrers anys. Els elevats índexs d’audiència tant de joves com d’adults, la gran difusió internacional, la força del guió i la qualitat interpretativa de l’equip d’actors i actrius n’avalen la seva importància.  
Al llarg dels diferents capítols es reivindica la filosofia dins el currículum, es mostren les no sempre fàcils relacions entre pares i fills adolescents, s’analitza el paper del professorat… tot amanit amb situacions còmiques o dramàtiques més o menys reeixides. Aquesta sèrie també ha generat diverses polèmiques com ara la dels rols femenins massa secundaris o, recentment, el tractament de la diversitat cultural.
Ens acompanyarà Joan Burdeus  filòsof, guionista i redactor d’ “El núvol, el digital de cultura” on en la secció Pantalles, acostuma a comentar molts capítols de la sèrie. L’acte serà:
Aquest acte és obert a tothom i es farà el proper dimarts dia 28 de novembre a les 19h.