Passatge Alcover, 2 / 08720 Vilafranca del Penedès / Tel. 938 900 815 / agricol@agricol.cat / http://ca-es.facebook.com/agricol.cat / @agricol1876


2018/02/28

Teresa Costa-Gramunt presenta el llibre de poesia Mans, còdols, el cel


Vilafranca acollirà la presentació del poemari Mans, còdols, el cel, de Teresa Costa-Gramunt, el proper divendres 9 de març, a les 20h, a l’Agrícol,  amb la col.laboració d’alumnes de Literatura Universal de l’EIP,  de la Secció literària de l’Agrícol i de l’Editorial Gregal.
L’acte comptarà amb la participació de Pere Martí, escriptor i professor, Xavier hernàndez, escriptor i professor, i Teresa Costa-Gramunt, autora del llibre.
Mans, còdols, el cel té un rerefons religiós, de comunió. Està amarat de records d’infantesa o d’adolescència, de la relació amb els pares, de la iniciació a la vida i de l’aprenentatge permanent.
Tot hi són provatures: el coneixement de la història –la personal i la universal–, l’impacte de l’art –també de la lectura i l’escriptura–, la meditació sobre la quotidianitat, el dolor per les pèrdues –encara que al final la mort, la més punyent, és companyia–, el diàleg amb altres poetes, els viatges –que ho són cap enfora i cap endins–, la imaginació –espacial i pictòrica–, l’amor per una casa que té existència en el record, la denúncia del règim patriarcal, el diàleg entre cultures, el jo que s’emmiralla en el tu... Tot plegat, un despullament dels mots subratllant-ne la claredat simbòlica: el vestit blau, el còdol sense dents, el banc de les mirades.
Teresa Costa-Gramunt (Barcelona, 1951) viu a Vilanova i la Geltrú. De vocació humanista, ha aprofundit en temes de psicologia, grafologia, simbologia, cultures orientals i animació sociocultural. Graduada en Disseny Gràfic, s’ha especialitzat en el disseny d’exlibris.
A partir del 1990 s’ha dedicat intensament a la creació literària. Ha publicat més de quaranta llibres entre assaigs, retrats, narracions, poemes i prosa poètica. És membre de la Secció literària del Centre Artístic Penedès L’Agrícol.
Com a articulista d’opinió pública, ha escrit columnes per a: Diari de VilanovaEl 3 de Vuit, Eix Diari i Núvol.
Ha obtingut nombrosos premis de narrativa, poesia i periodisme. És mestra en Gai Saber. Ha traduït del castellà al català, entre d’altres, obres de Víctor Balaguer, Eugeni d’Ors i Oriol Pi de Cabanyes.
Entrevista:
Teresa Costa-Graumunt: "Quan jo era una nena, ja vivia el cel"
Bernat PuigtobellaBarcelona.
https://www.nuvol.com/entrevistes/teresa-costa-gramunt-quan-jo-era-molt-nena-ja-vivia-el-cel/
Els blogs de Teresa Costa-Gramunt
http://elveldharmonia.blogspot.com.es/
https://www.eixdiari.cat/opinio/el-blog-de-teresa-costa-gramunt