Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2018/03/14

Poemari eròtic

Miquel Cartró presentarà per segona vegada el poemari eròtic Festí a Vilafranca, després de l’espectacle presentació que fa oferir a l’auditori del Vinseum. L’acte es farà el proper 21 de març, a les 20h, a l’Agrícol (passatge d’Alcover, 2) i comptarà amb la participació de diversos artistes i la col.laboració de la Secció literària del Centre Artístic Penedès L’Agrícol i el suport de Caves Vilarnau.
La presentació del poemari Festí serà diferent del que ens tenen acostumats la presentació de llibres. Miquel Cartró compta amb la complicitat de diferents artistes que oferiran un ambient suggeridor: Jaume Montané, actor, serà la veu poètica de la vetllada, Oriol Mula, flauta travessera, i Balisana Ruiz, guitarra, seduiran amb la música i Roser Blanch i Josep Lluís Pujol amb la sensualitat de la dansa, la fotografia anirà a càrrec de Jordi Sueiro. Un audiovisual de Clara Calvet i Sebastián Riveaud, intentarà estimular els assistents. Finalment, Xavier Hernàndez, escriptor, i Miquel Cartró, autor de Festí, conversaran sobre el llibre.
Festí és el seu segon llibre de poesia eròtica de Miquel Cartró, editat per Neopàtria, amb il.lustracions d’Antoni Martínez Peris. És poesia del desig, dels sentits, del joc sexual. Els versos són pinzellades de plaer que vesteixen imatges fascinants de la nuesa, de la llenceria. Les emocions explosionen, com l’efervescència del cava, amb les bombolles fines de les carícies o amb la fusió afrodisíaca de la xocolata. Excitació que esclata amb l’habilitat del tacte suau, humit, penetrant. Són experiències que gaudirem en escenaris escollits descrits sensualment, com la intimitat del dormitori o un sopar elegant. Festí convida a fruir d’una lectura relaxada, assaborir la subtilesa de l’erotisme  i ser-ne protagonista.
Teresa Costa-Gramunt, al seu blog d’opinió al diari digital Eix Diari, en el seu article sobre Festí, comenta: “En aquest poemari ens trobem, doncs, davant d’un autèntic ‘festí’ de la paraula poètica que expressa la vehemència de la sensualitat eròtica, així com ens trobem davant d’un ‘festí’ d’imatges visuals que creen un voluptuós espai sensual i visual, una atmosfera càlida, ardent, abrusadora, que propicia la trobada amorosa, íntima, dels amants.”
Xavier Hernàndez, al pròleg del llibre, resumeix les sensacions que li produeix la lectura del poemari, amb aquestes paraules: “En resum, com veurem llegint el poemari, tenim entre les mans un exemplar de poesia eròtica que traspua una sensualitat felicíssima de ser sentida i viscuda. Aquesta, vers a vers, regalima cada poema fins al final per, a continuació, arrapar-se en l’inicia del següent, el qual, al seu torn, entoma de ple la proposta i la continua desenvolupant.”
Miquel Cartró Boada és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Forma part de la Secció literària del Centre Artístic Penedès L’Agrícol i es membre de l’Associació d’Escriptors amb Llengua Catalana - AELC. Ha publicat en reculls col.lectius de poemes i és coautor dels llibres de contes Les Flors del Sàhara i Amarg, dolç i suau. S’ha especialitzat en poesia eròtica on ofereix experiències sensuals que convida a gaudir-les amb tots els sentits. Anteriorment ha publicat Amb la marina als ulls (Neopàtria, 2015). Festí és el segon poemari eròtic de l’autor i forma part de la col.lecció Tria Personal de l’editorial Neopàtria.
Per a més informació:  Festí de Miquel Cartró