Passatge Alcover, 2 / 08720 Vilafranca del Penedès / Tel. 938 900 815 / agricol@agricol.cat / http://ca-es.facebook.com/agricol.cat / @agricol1876


2018/10/04

Pedres Blanques (novel·la)


Rosa Maria Prat presenta la novel.la històrica Pedres blanques (Editorial Gregal), al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès, el proper dijous 4 d'octubre, a les 8 de la tarda.  Ho farà acompanyada d'Anna Ruiz Mestres, professora i crítica literària. L'acte compte amb la col.laboració de l'Ajuntament de Vilafranca, de la Secció literària de l'Agrícol i de la Llibreria l'Odissea.
Pedres blanques és una novel·la històrica del segle XIV que tracta de la confrontació de la comunitat religiosa del monestir de les monges clarisses de Santa Maria de Petras Albas de la vila de Sarrià amb el Papa Benet XII d'Avinyó. L'abadessa lluitarà pels drets de la comunitat i per la llibertat dels seus sentiments. Els esdeveniments li faran reviure el seu passat adolescent.
Pedres blanques és la primera novel.la de Rosa M. Prat i intenta recuperar la memòria històrica i donar veu a les dones a través de la narrativa de ficció. Pedres blanques ha estat finalista del Premi Autor Revelació de l'Ateneu Barcelonès (2016).
Rosa Maria Prat i Balaguer va néixer a Terrassa el 1950 i viu a Sant Sadurní d'Anoia. És doctora en Ciències de l'Educació i llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Va exercir de mestra i directora d'educació primària i actualment està jubilada. Ha estat membre del Consell de Cent Lectors del Premi de Narrativa de l'Odissea de Vilafranca del Penedès i el 2015 va formar part del seu jurat. També és membre del Club de Lectura Celler de Lletres de la Biblioteca Municipal de Sant Sadurní d'Anoia i el 2015 va formar part del jurat del Primer Premi de Novel·la curta convocat per aquesta biblioteca.