Passatge Alcover, 2 / 08720 Vilafranca del Penedès / Tel. 938 900 815 / agricol@agricol.cat / http://ca-es.facebook.com/agricol.cat / @agricol1876


2021/10/09

Rosa M. Prat presenta “El batec del temps”


Rosa M. Prat presenta “El batec del temps” (El Cep i la Nansa edicions), històries breus de gran intensitat de la nostra història més propera que tenen com a principals protagonistes dones, el proper dimecres 6 d’octubre, a les 19’30h, a la Sala Kichner del  Centre Artístic Penedès L’Agrícol (Passatge Alcover, 2, de Vilafranca), en un acte organitzat per la Secció literària de l’entitat. La presentació comptarà amb l’autora Rosa M. Prat i Balaguer, la participació de Francesc Mestres, editor, i anirà a càrrec d’Anna Ruiz Mestres, professora de literatura i crítica literària, amb l’acompanyament musical d’Anna Godoy a la viola.

Per tal de poder garantir la seguretat sanitària, l’aforament serà limitat i l’entrada es farà segons l’ordre d’arribada fins a completar la capacitat prevista. Més endavant la presentació estarà disponible al YouTube de L’Agrícol.

“El batec del temps” és un recull de 24 històries de ficció que tenen la resiliència i el pas del temps com l´escenari de fragments de vida. Estructurat amb quatre capítols -les quatre estacions de l´any-, ens parla de les moltes arestes d´una intimitat silenciosa: amor, desamors, i lluites internes per a vèncer malalties. I també d´altres arestes que en podríem anomenar d´intimitat pública: refugiats dels Balcans, l´exili republicà de la guerra civil espanyola, les inundacions del Vallès, l´atemptat terrorista de Barcelona… Un llibre, també, on són molts els tributs literaris que hi apareixen: Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Maggie o´Farrell, Jorge Luis Borges, Wajdi Mouawad, etc

Rosa M. Prat i Balaguer va néixer a Terrassa el 1950 i viu a Sant Sadurní d’Anoia. És doctora en Ciències de l’Educació i llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Va exercir de mestra i directora d’educació primària, i actualment està jubilada. Ha publicat el llibre “Coneguem Sant Sadurní d’Anoia” i les novel·les “Pedres blanques”, finalista del Premi Autor Revelació de l’Ateneu Barcelonès el 2016, el recull de contes “El batec del temps” al 2020 i al 2021 la novel·la “Terra de vinyes”, guanyadora del VIè Premi Celler de Lletres que convoca la Biblioteca Municipal de Sant Sadurní d'Anoia.