Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2022/11/22

Presentació del llibre AUMON de Montserrat Aloy Roca

 L’escriptora i poeta Montserrat Aloy Roca presentarà el seu darrer llibre de poemes titulat Aumon, el proper dijous, 1 de desembre, a les 19,30h, al Centre Artístic Penedès L’Agrícol. L’acte comptarà amb Anna Tomàs Mayolas, mediadora familiar i comunitària,  i Anna Ruiz Mestres, professora i crítica literària, que comentaran el poemari amb l’autora. La presentació està organitzada per Vinyartístics, LinX Edicions i la Secció literària de L’Agrícol.


Aumon
, publicat a LinX edicions, amb pròleg d’Olga Xirinacs i epíleg d’Eduard López Mercadé, és un poemari sobre els no-llocs. Montserrat Aloy ofereix un llibre de poemes compacte, directe i alhora enigmàtic, que demana la complicitat del lector a tots nivells amb uns poemes relativament breus però extensos en suggeriments.

Conté quatre apartats amb imatges dels fotògrafs David Marí i Vicent Manuel i un collage sobre el desamor d'Albert Claramont.  El primer, "7 de mi", fa referència a l'estrip a la pell amb què s'explica el desig. El segon, "Ellallò", és un joc eròtic de paisatge del cos i gastronomia. "Trenca engrunes i un crostó" és el tercer, compost per 30 haikus i una tanka, de caràcter eròtic i delicat. I finalment el darrer, "Desamar-se", parla de al desavinença i la fredor com a acabament de l'afecte, i del comiat entre les persones que s'estimaven. Aumon portarà als lectors als no-llocs on han estimat, i als on van deixar de fer-ho. Perquè, de fet, tots som d’aquí i de cap lloc, de l’Aumon, que el record fixa i alhora esborra.

Montserrat Aloy i Roca va nàixer a Tàrrega el 1967. Es llicencià en Filologia Anglesa a la Universitat de Lleida. Viu a Tàrrega, a l’Urgell, comarca on troba la matèria primera per crear els seus poemes. Col·labora en revistes i publicacions locals, com Culturàlia, Xercavins, Nova Tàrrega i Transparències. És actriu i rapsoda participa en molts espectacles i recitals. Tradueix la poesia que l’emociona, de l’anglès al català. Conrea altres gèneres literaris, com el relat curt, el teatre, la poesia i l’article d’opinió. És coneguda a les xarxes pel seu blog Cantireta, que ella defineix com: “Bloc segarrenco-urgellenc i poètic, eròtico-irònico-literari-musical, ple de fang, que marca un abans i un després en la vostra percepció dels blocs en català.” Ha publicat el llibre de poemes Gàbies de vidre i pols ( 2002), amb il·lustracions de Glòria Coma. Al 2017 publica La boira incessant, amb el fotògraf de Gandia, David Marí. És un llibre de prosa poètica eròtica. Al 2021 publica el llibre La flor groga, un conte per parlar dels humans i la seva relació amb el món, des de la perspectiva de les flors. Amb il·lustracions de Silvia Morilla. Al 2022, publica Aumon nou recull de poesia.