Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2023/05/06

Fwd: Montserrat Morera presenta la novel·la Ravals en el marc del Maig literari de l’Agrícol

Amigues i amics,
per si no us ha arribat la presentació del llibre Ravals, us ho faig saber, ja que és una novel·la que em sembla que val molt la pena, que està tenint un recorregut (clubs de lectura, ruta literària...) que demostra com va sent de ben rebuda entre el públic lector. Ja que tenim l'oportunitat de tenir la Montserrat Morera a Vilafranca, aprofitem-ho!
Ben cordialment,

Pere Martí i Bertran
C. Sant Ramon de Penyafort, 13
08720 Vilafranca del Penedès
Tel. 938920115
 
----------


Montserrat Morera presenta la novel·la Ravals en el marc del Maig literari de l'Agrícol


El Centre Artístic Penedès L'Agrícol ofereix una nova proposta del Maig literari amb la presentació de la novel·la Ravals, de Montserrat Morera Escarré, publicada per Bromera, una obra fascinant, plena de maduresa, que es desenvolupa al barri barceloní del Raval. L'acte es farà el proper dimecres 10 de maig, a les 19h, a la sala Sara Kirchner de L'Agrícol (Passatge Alcover, 2, de Vilafranca), organitzat per la Secció literària de l'entitat.  La presentació anirà a càrrec de Pere Martí i Bertran, crític literari i escriptor, i d'Anna Ruiz Mestres, professora i crítica literària.

Ravals (Bromera, 2022) és una novel·la contemporània amb trets històrics que té per escenari principal el barri barceloní on va créixer l'autora,  Montserrat Morera Escarré. Des de la Guerra Civil fins als atemptats de 2017, Ravals afronta les transformacions urbanístiques i socials d'aquest barri, però, per damunt de tot, aporta una visió honesta de les persones que l'habiten i l'habitaran, sense falses nostàlgies ni ingenuïtats, sempre canviant, com tots els ravals i com la vida mateixa. Montserrat Morera ha escrit una biografia individual i alhora col·lectiva plena de silencis i misteris, amb ritme lent per facilitar la digestió de tanta vida viscuda. El Raval és un barri de migracions, que sempre ha anat canviant de població, i la novel·la ho reflecteix. És un cant a la vida de barri, una oda a tots els ravals del món i també a la necessària transformació de les ciutats enteses com a organismes vius. La novel·la permet conèixer els personatges, la complexitat de les seves relacions i, alhora, mig entendre per què som com som.

Montserrat Morera Escarré (Barcelona, 1952) és professora i escriptora. Doctorada en Filologia Hispànica per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat professora associada en aquesta universitat i professora a l'educació secundària. També ha cursat la diplomatura de l'antiga Escola de Sociologia de Barcelona. Publica material didàctic, de divulgació i acadèmic fins que s'entrega a la ficció. El primer llibre, d'autoria compartida, és la novel·la juvenil Niké vol dir victòria (1999) i, en solitari, la novel·la Perfum d'almesc (2008). Ha escrit narració curta i contes com "Una maleta molt pesada" (Premi Núvol de Contes 2017) i "Escut" (Premi de narrativa curta per Internet TINET, Ciutat de Tarragona 2021). El 2022, publica la novel·la Ravals. Des de 2012 manté el blog Temps de metàfora.


Centre Artístic Penedès L'Agrícol
Secció literària
Passatge Alcover, 2
08720 Vilafranca del Penedès
http://www.agricol.cat/