Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2011/03/16

Roda de premsa per presentar la secció literària de l'Agrícol

Aquesta és l'aposta que fa la nova junta directiva de El Centre Artístic Penedès, l'Agrícol, encapçalada per el musicòleg Joan Cuscó. Creada fa mig any compta amb Joan Miquel Becerra com a vicepresident, així com Pere Martí, Joan Cortadella, Ignasi Seguí, Xavier Escribà i Santi Casanellas.

En la seva presentació pública, Joan Cuscó admet que l'Agrícol, fundat el 1876, havia decaigut i envellit en els darrers anys i anuncia un gir a l'entitat.

A banda de l'activitat social pròpia de l'Agrícol, els dos eixos de treball continuaran sent les cultures del vi i la creació artística; però creuen que el futur passa per replantejar-se com a laboratori d'art i pensament i espai de les cultures del vi. En aquest sentit han començat a consolidar llaços amb entitats del Penedès i amb universitats amb l'objectiu de treballar en xarxa des de Vilafranca, però oberts al Gran Penedès i a Catalunya.

Un treball que faran al mateix temps que recuperen la història de l'entitat, capdavantera cultural amb els germans Milà i Fontanals o amb Vidal i Valenciano, i també en el món del vi amb la lluita contra la fil.loxera. Entre les apostes de la nova junta hi ha la creació del Grup Literari, que coordinat per la professora i crítica Anna Ruíz, ha dissenyat la programació literària d'aquest 2011.La secció literària de l'Agrícol està integrada per escriptors del Penedès-Garraf, com explica Cuscó.

L'estrena de la programació literària tindrà lloc el 25 de març amb una conferència del professor Jaume Radigales que commemora el centenari de la mort de Joan Maragall i que també inclourà una actuació musical. Altres activitats anunciades són una conferència del filòsof i escriptor Norbert Bilbeny sobre el paisatge del Penedès, al maig, i una altre sobre la poesia de principis del segle XXI, al juny. També editaran una revista literària dos cops l'any i el primer número sortirà aquest juny.



Celebrada el passat 14 de març a les 17h. Font: PTV