Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2011/05/10

Norbert Bilbeny qualifica Vilafranca de petita Florència

El filòsof, pintor i Catedràtic d'Ètica de la Universitat de Barcelona, Norbert Bilbeny era proclamat, divendres passat, soci emèrit de l'any 2011 pel Centre Artístic Penedès. Aquest títol distingeix persones de reconeguda trajectòria i vàlua en l'àmbit de les arts, el pensament i les ciències.  Bilbeny es declarava afalagat per aquest reconeixement i l'atribueix al seu amor per Vilafranca, que qualifica de "petita Florència".
En l'acte, Bilbeny va oferir una conferència contraposant les aportacions dels germans Milà i Fontanals i la realitat actual en el terreny de les idees estètiques i la creació artística, unint els seus dos oficis: la pintura i el pensament.
Amb el rerafons d'algunes de les seves obres, Bilbeny ens parlava del seu art abstracte.
El nomenament de Bilbeny com a soci emèrit de l'Agrícol ha permès donar a conèixer que la propera tardor exposarà a la capital de l'Alt Penedès.
El filòsof i artista, que declara el seu amor per Vilafranca, adverteix que calen més mecenes perquè realment sigui una "petita Florència", com ell l'anomena.



Font: PTV