Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2011/04/29

Nomenament de Norbert Bilbeny com a soci emèrit 2011

El proper divendres dia 6 de maig a els 20 hores tindrà lloc a l’Agrícol l’acte de proclamació del soci emèrit d’aquest any 2011, tal i com estableixen els estauts.
El de soci emèrit és un títol que atorga el Centre Artístic del Penedès, l’Agrícol a una persona de reconegdua trajectòria i vàlua dins l’àmbit de les arts, del pensament i de les ciències. Un reconeixement que atorga la Junta per  a promoure la creativitat i el coneixement del Penedès.
Enguany, aquesta distinció s’ha atorgat al filòsof i pintor Norbert Bilbeny (Barcelona, 1953). Catedràtic d’ètica de la Universitat de Barcelona, autor de múltiples llibres i artista plàstic. Un bon coneixedor del pensament català i de personatges importants de la nostra cultura i del Penedès com Eugeni d’Ors, Pau i Manuel Milà i Fontanals.  Bilbeny, a més, és especialista en el tema de les relacions interculturals i de la ciutadania, el cosmopolitisme i el nacionalisme.
Norbert Bilbeny, que és professor a la Univeristat de Barcelona i ho ha estat a la Universitat de Berkeley (com a professor convidat a la Falcultat de Dret), ha investigat a Mèxic i als USA i ha guanyat el Premi Creixells, el Premi Anagrama i el Premi Josep Pla i acaba de treure al mercat el llibre Què vol dir integració? (La Magrana)
En el transcurs de l’acte s’exposaran algunes obres pictòriques de Bilbeny i el filòsof farà una conferència sobre el tema de l’estètica vinculant –i contraposant– les aportacions dels germans Milà i Fontanals i la realitat actual en el terreny de les idees estètiques i de la creació artística. Posteriorment, aquesta conferència serà editada.
Sobre la seva obra podeu consultar: www.norbetbilbeny.com