Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2013/02/05

Doble sessió: Presentació del libres de poesia “Radar”, de Ricard Mirabete, i “L’Enunciat”, de Josep-Ramon Bach


El poeta Santi Borrell presentarà els llibres de poesia Radar, de Ricard Mirabete, i "L'Enunciat", de Josep-Ramon Bach, en una acte organitzat per la Secció literària del Centre Artístic Penedès L'Agrícol de Vilafranca.  La presentació es farà el proper divendres 15 de febrer, a les vuit del vespre, al centre L'Agrícol (Passatge d'Alcover, 2).

Ricard Mirabete Yscla, nascut a Barcelona el 1971, és escriptor i crític literari.  Col·labora en revistes culturals i catalanes com ara Poetari, Reduccions i el diari digital Núvol (http://www.nuvol.com). Radar és el nou llibre de poesia que ha publicat. Al final d'aquest recull poètic, hi ha un conjunt d'aforismes sobre la creació literària. És el seu quart llibre de poesia. Última ronda, del 1999, La gran baixada, del 2004, i Les Ciutats ocasionals, del 2009". Va formar de la gran antologia Poesia a la frontera, a cura de Santi Borrell, una antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana, de l'any 2011.

Josep-Ramon Bach, nascut a Sabadell el 1946, és poeta, narrador I dramaturg. Dels seus tres últims llibres de poesia, aquests són els seus títols: Reliquiari, El laberint de Filomena (premi de poesia Rosa Leveroni) i Versions profanes. També va formar part de la gran antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana Poesia a la frontera, a càrrec de Santi Borrell.

Com apunta l'editor i crític Manuel Costa: "Josep-Ramon Bach és un illot solitari dins la poètica catalana, allunyat de tots els ismes, dels grupuscles i de les més acreditades escoles, conrea la ironia i la tendresa en un viatge impossible cap una felicitat imaginada que el lector estima i agraeix."  Ha editat més d'una vintena de llibres, el darrer dels quals és L'Enunciat un treball de 666 aforismes poètics.

1 de febrer de 2013


--

Centre Artístic del Penedès L'Agrícol
L'Agrícol LiterariPtge. Alcover, 2
08720 Vilafranca del Penedès
http://lagricolliterari.blogspot.com/
lagricol.literari@agricol.cat