Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2013/02/27

Vetllada “Cosmovisions: art, ciència i literatura” a L’Agrícol

La Secció literària de L'Agrícol ha organitzat la vetllada "Cosmovisions: art, ciència i literatura", un doble acte que consistirà amb la presentació d'una mostra artística de Benet Malagarriga, professor de química i artista, i del llibre "Déu, Cosmos, Caos", horitzons del diàleg entre ciència i religió, de David Jou, físic i poeta.  

L'activitat comptarà amb uns mots d'introducció a ambdues activitats a càrrec de Teresa Costa-Gramunt, dissenyadora especialitzada en ex-libris i escriptora, membre de la Comissió literària de L'Agrícol. L'activitat se celebrarà el proper divendres, 1 de març, a les vuit de vespre, al Centre Artístic Penedès L'Agrícol (passatge Alcover, 2 Vilafranca del Penedès).

 "Déu, Cosmos, Caos" és l'escenari on David Jou estableix un diàleg entre ciència i religió, una frontera del coneixement especialment activa en l'actualitat. En un temps en què l'avenç científic i tecnològic obre noves perspectives en la manera de percebre el món i la vida, les preguntes i les vivències de fons que són l'objecte de la religió adquireixen nous matisos i suposen nous reptes per al coneixement. Déu, cosmos, caos planteja algunes d'aquestes qüestions des de l'experiència d'un investigador científic que també és poeta i creient. David Jou, físic i poeta, és catedràtic de Física de la Matèria Condensada a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Benet Malagarriga, professor de química de l'Escola Intermunicipal del Penedès, de Sant Sadurní d'Anoia, és també aficionat al cinema, a la novel.la negra, al dibuix i a la pintura. Domina diferents tècniques. A la mostra de L'Agrícol podem observar paissatges naturals, urbans i natures mortes.

25 de febrer de 2013


--

Centre Artístic del Penedès L'Agrícol

L'Agrícol LiterariPtge. Alcover, 2
08720 Vilafranca del Penedès
http://lagricolliterari.blogspot.com/
lagricol.literari@agricol.cat