Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2013/05/04

Homenatge a Vicent Andrés Estellés


Homenatge a Vicent Andrés Estellés

La Secció literària del Centre Artístic Penedès l'Agrícol homenatja al gran poeta Vicent Andrés Estellés, el proper divendres 10 de maig, a les 20, a l'Agrícol (passatge d'Alcover, 2). Vicent Andrés Estellés ha estat considerat com el més gran poeta en la nostra llengua que ha donat el País Valencià des de l'època clàssica fins als nostres dies.

L'acte comptarà amb la participació de Gemma Pasqual, que presentarà el llibre Quan deixàvem de ser infants. Vicent Andrés Estellés des del fons de la memòria, i  d'un recital poètic i musical, que anirà a càrrec de María Rodríguez, actriu i professora de teatre, acompanyada de Núria Ametller, flauta travessera, de l'Associació Musical Tarota.
 
Gemma Pasqual ha publicat la novel·la "Quan deixàvem de ser infants, Vicent Andrés Estellés des del fons de la memòria". És un llibre intimista narrat amb sensibilitat i lirisme on ha convertit Vicent Andrés Estellés en un dels personatges. Tot i que és una obra de ficció, pàgina rere pàgina, l'autora ens demostra tenir bon coneixement de la seva biografia, on els fets teòricament viscuts per l'Estellés infant i adolescent estan basats en les pròpies autobiografies del poeta. La mirada als records s'emmarquen als fets de joventut al poble, Burjassot, durant una època de trasbals: la guerra civil. En tant que ens parla de les circumstàncies i els esdeveniments que condicionen el dia a dia, fa de cronista del seu temps. Destaca el seu llenguatge planer i irònic, que el van convertir en el poeta del poble.