Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2013/05/23

Presentació del llibre "Ignorades però desitjades."

A iniciativa del Comitè Executiu Local de CDC a Vilafranca, el proper 11 de juny es presentarà a Vilafranca el llibre Ignorades però desitjades. La dona política durant les eleccions de la Segona República a Catalunya, de l’autor Josep Lluís Martín Berbois, qui també assistirà a l’acte.
Ignorades però desitjades és una anàlisi històrica del llarg i dificultós procés d'obtenció del sufragi femení i de l'assoliment dels drets de les dones durant la Segona República a Catalunya. L'estudi parteix de les primeres propostes de concessió de vot femení a Espanya i el paper de la dona en política al llarg de la dictadura de Primo de Rivera i analitza els atzars de les reclamacions sufragistes entre 1931 i 1936, amb focus d'atenció entre d'altres aspectes sobre la participació de la dona en la campanya de l'Estatut d'autonomia, les seccions femenines dels partits o l'obtenció del sufragi femení en la victòria conservadora de 1933.
Martín Berbois és  Doctor en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Estudiós de la història de Catalunya de finals del segle XIX i inicis del XX, en especial els temes del nacionalisme català, la Segona República i la Guerra Civil. Ha realitzat diversos articles entre congressos i revistes especialitzades. Ha publicat diversos llibres i ha participat també en diverses obres col·lectives com La Guerra Civil a Catalunya i La Transició a Catalunya, editats per Edicions 62.
L’acte de presentació del llibre Ignorades però desitjades. La dona política durant les eleccions de la Segona República a Catalunya el proper 11 de juny a 2/4 de 9 del vespre en un acte obert a tothom.