Passatge Alcover, 2 / 08720 Vilafranca del Penedès / Tel. 938 900 815 / agricol@agricol.cat / http://ca-es.facebook.com/agricol.cat / @agricol1876


2014/01/16

SOPAR-CONFERÈNCIA SOBRE EL GENERAL PRIM

El dia 15 de gener es va formalitzar un conveni de col·laboració entre el Club Rotary de Vilafranca del Penedès  i el Centre Artístic del Penedès, l’Agrícol. El conveni posa sobre paper una relació que ve de fa anys i permetrà acollir les activitats del Club Rotary a l’Agrícol. La signatura va anar a càrrec del Joan Olivella (president del Club Rotary de Vilafranca) i Joan Cuscó (president de l’Agrícol).
La primera d’aquestes activitats és el sopar-conferència que es farà el dilluns dia 20 de gener (a dos quarts de nou del vespre)  dedicat al general Prim aprofitant que enguany  fa dos cents anys del seu naixement. I és que Prim és l'únic català que ha estat President del govern espanyol.
Serà una xerrada sobre ell i sobre la Catalunya d'aquell temps, de la seva importància com el primer català amb projecció universal conegut a tot el món, de la seva vida de novel·la, de la seva fama de militar romàntic, de polític progressista, etc.. Oscar Wilde, en la seva famosa novel·la "el retrat de Dorian Grey" anomena  a dos espanyols: la reina Isabel II i Prim.
La conferència (oberta a tots aquells que hi vulguin assistir) anirà a càrrec de l’historiador, farmacèutic i exalcalde de Reus: Sr. Paco Llevat i el preu del sopar-conferencia será de 19€. Per poder fer la reserva s’hauria de telefonar al telefon de la Pilar. 634.776.127

Cap comentari: