Passatge Alcover, 2 / 08720 Vilafranca del Penedès / Tel. 938 900 815 / agricol@agricol.cat / http://ca-es.facebook.com/agricol.cat / @agricol1876


2015/11/05

EL CATALÀ QUE ARA ES CANTA

En el marc de la capitalitat cultural, Vilafranca debatrà sobre "El català que ara es canta" en una matinal que comptarà amb experts i lletristes de grups catalans, aquest dissabte 7 de novembre, al Centre Artístic Penedès L'Agrícol (pge. Alcover, 2 de Vilafranca del Penedès). L'acte l'organitza la Secció literària de l'Agrícol, amb el suport de l'Ajuntament de Vilafranca. La matinal és oberta a tothom.
"El català que ara es canta" és una matinal dedicada al model de llengua catalana de les cançons, sobre les interferències lèxiques, l'àmplia gama d'estils, sobre l'acte de creació o la força de la cançó en la normalització d'una cultura i una literatura. La jornada està estructurada amb conferència inaugural i una taula rodona que comptarà amb la participació d'experts, lletristes de grups, cantants i la revista Enderrock.
La ponència inaugural anirà a càrrec de Joaquim Vilarnau, fundador i membre del Consell de redacció de la revista Enderrock, especialista en cançó en català,  ha publicat diversos llibres, biografies i reportatges sobre el tema com ara "50 anys de la Cançó" o "Trencant el silenci" sobre la censura, entre d'altres.  Pel que fa a la taula rodona,  hi participarà Anna Roig, d'Anna Roig i L'ombre de ton chien, Crístian Gómez, de Lax'n'Busto, Miquel Rodergas "Micu", de MICU "bandaband",   Gibert d'Artze, d'Els Triple Malta.