Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2016/11/13

Taller artístic: "Les faules de Ramon Llull"

Saps què són faules? Vols il·lustrar-ne una? En Pere Martí i Bertran, escriptor, ha adaptat i publicat les Faules del Llibre de les Bèsties, per a infants, i n’explicarà una: la de La llebre i el lleó. A continuació, amb les il·lustradores Gisela Bombilà, Mercè Galí, Anna Mongay i Núria Tomàs, es farà un taller entre els assistents en què es construirà una postal sobre la faula amb un pop-up.

El taller artístic es farà el proper divendres 11 de novembre, a les sis de la tarda, a la Biblioteca Torras i Bages i és obert a tothom. La Secció literària de l’Agrícol i Òmnium Alt Penedès han organitzat l’acte, amb la col·laboració de la Biblioteca Torras i Bages.

L’any 2016 és l’Any Llull, coincidint amb el setè centenari de la mort de l’escriptor mallorquí. Llull és considerat el gran escriptor, filòsof, erudit i home de lletres medieval, un dels màxims exponents de la cultura i el pensament a l’Europa de l’època.  La seva obra, escrita principalment en català i llatí, i probablement també en àrab, ha tingut una gran influència entre grans pensadors, des del mateix segle XIV fins als nostres dies. Els seus llibres han estat editats i traduïts a desenes de llengües i treballats i valorats als centres de cultura i estudi més prestigiosos d’arreu del món. Els seus amplis interessos van afavorir que fes aportacions remarcables en tots els àmbits del saber de la seva època, que van des de la filosofia i la teologia, fins al dret, la medicina, l’astronomia, la retòrica o la lògica. Alhora, va produir una sòlida obra literària, que se situa just als inicis de la tradició literària catalana, i que inclou títols emblemàtics com el Blaquerna —amb el Llibre d’amic e amat—, el Llibre de meravelles —amb el Llibre de les bèsties— o el Llibre del gentil i dels tres savis.