Passatge Alcover, 2 / 08720 Vilafranca del Penedès / Tel. 938 900 815 / agricol@agricol.cat / http://ca-es.facebook.com/agricol.cat / @agricol1876


2017/06/14

Què podem escoltar al Vijazz 2017?

Dins del cicle "A l'Agrícol parlem de música" aquest dissabte a les 7 de la tarda Àlex Cassanyes farà un recorregut per les principals propostes del Vijazz d'enguany amb recomanacions i breus audicions orientatives

Guardonat internacionalment en tres ocasions, Àlex Cassanyes guanya el 1er premi al "The 1st Annual Young European Bigband Composer Competition" a Copenhagen (2013) amb l'obra After The Dawn. L'estiu de 2014 guanya el 1er premi al  "XXVII Concorso Internazionale de Composizione per Orchestra Jazz" dins el marc del Festival de Jazz de Barga a Itàlia, amb la peça Horizontal Balance. I també a finals de 2014, guanya el 1er premi al concurs d'arranjaments del "XXXVè Festival Internacional de Jazz" de Granada amb l'arranjament de la popular catalana El Testament d'Amèlia. 

Llicenciat en composició per la Escola Superior de Música de Catalunya, Àlex Cassanyes ha pogut estudiar amb diferents mestres i recentment amb l'arranjador italià Duccio Bertini i el compositor nord-americà John Hollenbeck.

Actualment el seu  projecte més rellevant és la composició per a Big Band que és el que està nodrint el repertori de l'Àlex Cassanyes Big Band Project, una orquestra de jazz en format clàssic però amb intencions més contemporànies.

Aquest darrer maig de 2017, Àlex Cassanyes va formar part com a ponent del Symposium de la ISJAC (Internacional Society of Jazz Arrangers & Composers) celebrat a Tampa (Florida) presentant una de les seves obres, la qual va ser comentada per la compositora de jazz americana Maria Schneider, guanyadora de 5 premis Grammy.

Àlex Cassanyes és profesor i director de les big bands de l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca.