Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2019/03/29

Parlem del Rèquiem de Mozart

Dins el cicle “A l’Agrícol parlem de música”, el músic i director Pere Lluís Biosca serà el ponent de l’audició comentada del Rèquiem de W.A.Mozart que tindrà lloc el divendres 5 d’abril a les 8 del vespre a l’Agrícol (en col·laboració amb Vila?ensa).
Aquesta obra serà interpretada el diumenge 7 d’abril a l’Auditori Municipal de Vilafranca per una orquestra formada per músics de les darreres temporades de clàssica a l’Auditori i el Cor de Cambra Francesc Valls, actualment dirigit per Pere Lluís Biosca. Els assistents a la xerrada podran gaudir de la promoció 2x1 per assistir al concert.
Considerat com un dels directors catalans dedicat a la música vocal amb més projecció, Pere Lluís Biosca manté una intensa tasca com a director titular de diverses formacions i com a pedagog de la direcció coral. Nascut a Vilafranca del Penedès el 1977, es formà a Barcelona amb Mireia Barrera, Josep Vila i Pierre Cao, i a Hèlsinki amb Matti Hyökki.
El seu interès per la música antiga el portà a crear La Xantria, un grup vocal dedicat a la recuperació i interpretació del repertori català anterior al segle XIX amb qui ha realitzat dos enregistraments per a Musièpoca sobre la música inèdita de Josep Mir i Llussà i Tomàs Milans i Godayol. Cal destacar que el disc dedicat a la música de Josep Mir i Llussà amb La Xantria i Vespres d’Arnadí va rebre el premi Museé d’Or al millor enregistrament europeu de l’estiu de l’any 2011, entre d’altres.
Com a director, també ha participat al Gran Teatre del Liceu preparant les parts corals de diverses produccions com, per exemple, Hagman hagman de L. Balada.
Actualment, és director titular des de la seva fundació del Cor de Cambra ARSinNOVA, amb qui ha rebut nombrosos premis – Premi Nacional de Cant Coral (Gijón, 2013) -, del Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona i del Cor d’Homes d’Igualada.
És professor de l’Escola Superior del taller de Músics i dels Cursos de Direcció que organitza la Federació Catalana d’Entitats Corals.
L’assistència a les sessions és gratuïta i finalitzen amb una copa de cava per a tots els assistents.