Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2022/01/28

María Rodríguez Sandía presenta el poemari “Mudar les ales i esmolar les plomes”

 El Centre Artístic Penedès L’Agrícol acollirà la presentació del llibre “Mudar les ales i esmolar les
plomes”, de María Rodríguez Sandía, publicat a l’Editorial Neopàtria. L’acte comptarà amb Pep Forns, psicòleg i escriptor, David Monteagudo, escriptor, Toni Bonet, editor, i María Rodríguez Sandía, autora del poemari, amb el suport de la Secció literària de l’Agrícol. La presentació tindrà lloc el divendres 28 de gener, a les 20h, a sala Sara Kirchner del Centre Artístic Penedès L’Agrícol.

 

El poemari “Mudar les ales i esmolar les plomes” és el segon poemari de María Rodríguez Sandía. Aquest poemari ha estat gestat durant dos mesos de reclusió per COVID a l’estiu del 2021. Aquesta situació fa que l’autora explori i doni veu i forma a sentiments i pensaments deixant que “les paraules s’escampin i esquitxin com plomes esmolades”. María Rodríguez expressa que “el sentiment de frustració, de ràbia continguda per la impotència de no saber quan podria recuperar la normalitat i la veu, la meva eina de treball principal, han estat el detonant d’aquests versos. "

 

 María Rodríguez Sandía és una artista completa, formadora, poeta, actriu, coach lúdica, inquieta, creativa, multidisciplinària, que explora les emocions i cerca la felicitat pròpia i dels altres. El teatre és una constant a la seva vida en diferents registres com actriu, directora, formadora, portant la direcció de l’escola EFIT del Casal de Vilafranca i impulsant el premi de Dramatúrgia Rosa Florido al 2012. Creu en el poder transformador del riure i imparteix tallers de Risoteràpia i Coaching Lúdic. “Estacions elementals”, editorial Neopàtria, 2020, va ser el seu primer poemari, del qual se n’ha fet una edició en format Cd amb els poemes recitats per ella mateixa i incorporant alguns efectes i músiques creades expressament per Roger Subirana. “Mudar les ales i esmolar les plomes”, publicat també a l’Editorial Neopàtria, 2022, confirma la trajectòria poètica de María Rodríguez Sandía.