Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2022/03/16

Nou llibre de Xavier Hernàndez

Xavier Hernàndez Ventosa presenta el llibre “Balla, Esperança, balla i vuit relats més”, amb il·lustracions d’Anna-Lina Mattar, publicat a Edicions Andana, relats colpidors sobre persones que han de lluitar per tirar la pròpia vida endavant però que parteixen d’uns paràmetres diferents dels de la majoria. El Grup cooperatiu Entrem, que es dedica a la inserció sociolaboral de persones amb algun trastorn de salut mental, discapacitat i/o risc d’exclusió social, ha promogut l’edició del llibre amb motiu del 25è aniversari del seu centre especial de treball.

La presentació anirà a càrrec de Xavier Hernàndez, l’autor del llibre, de Pere Martí Bertran, escriptor i crític literari, i de l’editor Ramon Nadal. L’acte l’organitza la Secció literària de l’Agrícol i  tindrà lloc el proper dimecres 16 de març a les 19,30 h, a sala Sara Kirchner del Centre Artístic Penedès L’Agrícol.




 Balla, Esperança, balla i vuit relats més
, obra del vilafranquí Xavier Hernández, és el resultat de la voluntat de compartir relats de vida intensos i de superació. Relats durs i punyents però alhora esperançats de persones que, com tothom, senten, estimen, pateixen, aprenen i viuen. El passat 2020, Xavier Hernàndez va fer una immersió per conèixer la vida de persones vinculades a les cooperatives del Grup Entrem. Les vides reals en què s'inspiren aquests relats han estat dures, a voltes, molt dures, encara que, finalment, també esperançades. Els protagonistes dels relats podrien ser representatius de tantes i tantes vides que han de discórrer per uns camins molt més dificultosos. Novel·lar-les i compartir-les permet imaginar una societat més acollidora, més justa i més inclusiva. Esperança no és només un nom propi: és, per damunt de tot, un sentiment, un estat de l'ànima. És, en definitiva, la voluntat d'un futur millor.

Xavier Hernàndez Ventosa és autor d’una desena d’obres de literatura infantil i juvenil, d’entre les que destaquen El segrest de la Xufles (1989), La nit que van plorar per mi (1996), Com la terra vol la pluja (premi Columna jove, 2000), La Llumdemaig i l’arc de Sant Martí (2000), El joc de la guineu (2006) o Els vents, que els tanquin (2011). Es va adreçar a un públic més ampli amb els relats novel·lats de Pic, repic i repicó, és Festa Major (2008) on descriu la festa major de Vilafranca del Penedès. Balla, esperança, balla significa la seva primera incursió en el terreny de la literatura destinada al públic adult.

 

Us deixem el vídeo de la presentació íntegre!