Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2022/03/25

PENSAMENT POLÍTIC


Raimon Gusi Amigó presenta el llibre “Escrits i cartes de combat”, publicat a Edicions i Propostes Culturals Andana, el dimecres 30 de març, a les 19’30h, a la sala Sara Kirchner del Centre Artístic Penedès L’Agrícol (Pge Alcover, 2 de Vilafranca). La presentació anirà a càrrec de Raimon Gusi, l’autor del llibre, d’Anna Ruiz, professora i crítica literària, i de l’editor Ramon Nadal, en un acte organitzat per la Secció literària de l’Agrícol.

Escrits i cartes de combat és un recull de cartes al director i d’articles de Raimon Gusi publicats a la premsa els darrers anys. Els més antics daten de l’any 2013, el més recent ha estat publicat el gener de 2022. La temàtica dels articles és variada com també ho és el públic al qual van dirigits. Alguns dels escrits són d’àmbit local, d’altres són més generalistes i es refereixen al territori català; la majoria eren de rabiosa actualitat en el moment en què es van publicar, però també alguns pocs recorden i reten homenatge a fets o persones del passat. Tots ells, tenen una clara voluntat política, una voluntat que es correspon amb la d’una persona que ha dedicat la vida al servei públic des de la convicció i des de la militància a unes idees, de les quals aquest llibre vol ser un llegat.

Raimon Gusi Amigó, vilafranquí, assessor documentalista i professor d’història de Catalunya, se’l coneix per la seva intensa activitat social, cultural i política. Socialdemòcrata i independentista de convicció, va iniciar la carrera política als joves del Front Nacional de Catalunya i a l’Assemblea de Catalunya. Ha desenvolupat càrrecs de rellevància com President nacional de la JNC i director tècnic de l’Associació Catalana de Municipis I Comarques (ACM).

Ha estat president i conseller de cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, amb importants càrrecs representatius a entitats i fundacions. Està associat en múltiples entitats cíviques, socials i culturals del Penedès i en l’àmbit nacional, en moltes de les qual és membre actiu. Recentment ha tingut la representació de Delegat al Consell de Representants de la Crida i ha estat coordinador de l’Assemblea Nacional Catalana de Vilafranca.