Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2022/03/25

POESIA ERòTICA


Miquel Cartró presenta el seu nou poemari Habitació 103, publicat a l’Editorial Neopàtria, amb pròleg de Teresa Costa-Gramunt i il·lustracions de Sofia Armengol. La presentació tindrà lloc el divendres, 25 de març, a les 20h, a l’ Auditori de VINSEUM, organitzat per la Secció literària del Centre Artístic Penedès L’Agrícol. Lluís Montané ha fet la fotografia de l’autor.

La presentació comptarà amb l’autor Miquel Cartró, acompanyat de Teresa Costa-Gramunt, escriptora i humanista, Pep Forns, psicòleg i escriptor,  i Antoni Bonet, representant de l’editorial Neopàtria. Jaume Montané, actor, recitarà poemes del llibre.

Habitació 103 és un nou treball poètic de Miquel Cartró amb una poesia vital que neix des de l’experiència com a pacient de la COVID-19. Les emocions i els pensaments flueixen i es destil·len amb una reflexió íntima i positiva. Troba respostes a la calidesa del gest, a la confiança, a l’essència humana.

Els poemes d’Habitació 103 són la genuïna expressió d’allò personal que esdevé universal perquè crea una estança càlida o perquè edifica un espai de comunitat amb el lector que, com el mateix poeta, més d’un dia i més de dos haurà sentit por en aquests dies de pandèmia real.

En el moment àlgid de l’energia d’eros, Miquel Cartró Boada s’aferma a la vida mitjançant la donació d’alguna cosa pròpia: l’escriptura d’Habitació 103, el seu quart i lluminós llibre de poemes. Una resposta a la vida, un acte d’amor.

Miquel Cartró Boada és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. És soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. S’ha especialitzat en poesia eròtica, on ofereix experiències sensuals, seductores i fascinants, que convida a gaudir-ne amb tots els sentits. Els poemaris eròtics publicats són Amb la marina als ulls (Neopàtria, 2015), Festí (Neopàtria 2017) i La pell sobre el setí (Neopàtria 2019). Ha participat en recopilacions col·lectives com La Catalana de lletres 2003 (Cossetània Edicions, 2003),  99 Poemes per a Nadal (Neopàtria, 2018) i  Relats a vora mar II (Neopàtria, 2020). Habitació 103 (Neopàtria, 2022) és una nova proposta poètica.

Teresa Costa-Gramunt, de formació humanista i especialitzada en el disseny d’exlibris, s’ha dedicat intensament a la creació literària. Ha publicat cap a una cinquantena de llibres entre assaigs, retrats, biografies, narracions, llibres de viatges, estudis literaris, poemes, prosa poètica i memorialística. Conferenciant de temes artístics i humanístics, també desplega una gran activitat intel·lectual com a articulista cultural i d’opinió a través de les seves columnes a: Diari de Vilanova, El 3 de Vuit, Eix Diari, La Fura i Núvol. Ha obtingut diversos premis de narrativa, poesia i periodisme. Alguns dels seus poemes formen part de diverses antologies i han estat traduïts a diverses llengües. També és traductora, assagista i editora.

Pep Forns Varias, psicòleg, periodista i escriptor sadurninenc. Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona i en Ciències de la Informació per l’Autònoma. Té consulta de psicologia a Sant Sadurní, a Espai de Consciència (Espai C) i ofereix tallers per a Cuidadors Familiars a diversos municipis de la comarca. S'ha format en Pedagogia Sistèmica i Constel·lacions Familiars a l'Institut Gestalt. Com a periodista ha treballat al setmanari El 3 de Vuit, a Ràdio Vilafranca i a Catalunya Ràdio, entre altres mitjans, i actualment és columnista de El 3 de Vuit. És autor de diversos llibres relacionats amb Sant Sadurní i el sector del cava.

Jaume Montané Varias és un actor professional, nascut a Vilafranca del Penedès, amb més de 25 anys d'experiència professional al Teatre, Cinema i Televisió.

Al llarg de la seva trajectòria al teatre ha treballat amb companyies i teatres d'arreu. Ha treballat gèneres tan diversos com la comèdia, el teatre clàssic, el teatre-dansa, el monòleg o el teatre musical. Pel que fa a la televisió, ha treballat a sèries, i al cinema ha treballat en pel·lícules de produccions catalana i internacional. Compagina l'ofici d'actor amb la de monitor de teatre, sobretot a col·lectius de persones amb risc d'exclusió social així com dins l’àmbit de la salut mental.