Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2023/11/22

Santi Lorente a Vilafranca

 

El Centre Artístic Penedès L’Agrícol acull la presentació de la novel·la “El triángulo de Las Bardenas”, de  Santi Lorente, publicat a Ediciones Papeles del Duende.  La presentació anirà a càrrec de l’autor Santi Lorente i de Joan Guixeras, músic i advocat, a les 20h, a sala Sara Kirchner de l’entitat.

A mig camí entre la ciència ficció i la novel.la històrica, “El triángulo de Las Bardenas” se situa a l’Europa dels anys 30 i 40 del segle passat, entre els períodes dramàtics de la Guerra civil espanyola i la Segona guerra mundial.

L'amor de dues dones va ser capaç de variar el full de ruta de les potències aliades. Una tudelana i la seva parella, una increïble rossa de dos metres vinguda d'altres mons, arribaran a París, Nova York, Casablanca,... perquè el misteri del Triangle de les Bardenas no pugui ser revelat.

La ciència ficció l’aporta un personatge, Sira, i la base extraterrestre Pimitia, instal·lada en el subsol de Las Bardenas. Provinents del planeta Kron, els alienígenes conviden els humans a entendre’ns si volem evitar un conflicte nuclear que acabi amb la vida a la Terra.

Santi Lorente Bona, nascut a Tudela, autor de la novel.la “El triángulo de Las Bardenas”, ha estat molt polifacètic: seminarista, cantant de rock dels anys 80, obrer, sindicalista, treballador de l’administració pública i un referent com a guia turístic de Tudela. Al llarg de la seva vida, ha escrit articles a la premsa i és autor de microrelats, algun dels quals ha estat premiat. Durant el 2020 va ser molt actiu a les xarxes socials, fet que va culminar amb la publicació de “Los Cuentos del Confinamiento”. “El triangulo de Las Bardenas” és la seva primera novel.la.