Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2024/04/04

Joan de Déu Prats presenta El gran llibre de l'imaginari fantàstic català: Criatures, bruixes i dimonis

 El Centre Artístic Penedès L’Agrícol acull la presentació del llibre  El gran llibre de l'imaginari fantàstic català: Criatures, bruixes i dimonis, de Joan de Déu Prats, amb il·lustracions de Maria Padilla, publicat a l’editorial Comanegra.  La presentació anirà a càrrec de Joan de Déu Prats, l’autor del llibre, i de Miquel Florido, escriptor, el proper dimecres, 10 d’abril, a les 19 h, a sala Sara Kirchner de L’Agrícol, en un acte organitzat per la Secció literària de l’entitat.

 

Joan de Déu Prats, escriptor, i Maria Padilla, il.lustradora, referents de la divulgació de l’imaginari fantàstic català, culminen la seva obra més ambiciosa: El gran llibre de l'imaginari fantàstic català: Criatures, bruixes i dimonis. El llibre és un atles fantàstic amb més d’un centenar de criatures extraordinàries que poblen el país de cap a cap. L’autor els endreça amb el rigor de l’arxiver i la lleugeresa i l’amenitat del narrador de la vora del foc, i els posa cara i caràcter amb unes il·lustracions que són autèntiques obres d’art. És un cant d’amor al nostre imaginari i un exercici de reparació històrica.

 

Joan de Déu Prats ha escrit més de cent-trenta llibres en l’àmbit infantil, juvenil i d’adults, traduïts a diferents idiomes. Ha guanyat diferents premis com el Serra d'Or, l'Hospital Sant Joan de Déu, el Cavall Fort, el Guillem Cifre de Colonya i ha estat finalista al Barcanova. En la vessant d’adults ha conreat sobre tot la divulgació llegendística, mítica i històrica de Barcelona i de Catalunya. Ha escrit “Històrica mítica de Cap de Creus” i “Història mítica les Terres de l’Ebre”, “El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya”, “El gran llibre dels indrets fantàstics de Catalunya” i  “El gran llibre dels exploradors catalans”, amb l’editorial Comanegra. També ha escrit Enamora’t, llegendes catalanes d’amor i “Dracs, llegendes catalanes amb passió de foc” i “Catalunya i 50 excursions a cascades i salts d’aigua”, amb Cossetània edicions, entre altres obres on barreja l’imaginari del país i la seva història. També té publicats cinc llibres sobre històries i llegendes de Barcelona i Girona. El seu estil es caracteritza per l'agilitat, la poesia i l'humor.

 

Maria Padilla Climent és il·lustradora nascuda a Barcelona l'any 1984. Ha cursat els estudis d'art i, posteriorment, il·lustració a EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. La seva trajectòria va començar en el món de l'art, amb exposicions a Barcelona i Berlín, per després anar-se decantant cap a la il·lustració. Actualment treballa compaginant projectes editorials i contes, tant infantils com per a adults. La seva pàgina oficial és www.mariapadilla.eu.