Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2013/10/24

Continua el cicle Una nit amb els clàssics

L'obra de Txékhov, protagonista del cicle Una nit amb els clàssics organitzat pel Kubrick i La Cultural a L'Agrícol.

El director de teatre Valeri Laguna farà la xerrada introductòria a l'Agrícol, i al Kubrick es projectarà la pel·lícula "Ojos negros", basada en tres contes de l'escriptor rus
L'obra del narrador i dramaturg rus Anton Txékhov serà la protagonista, dimecres 30 d'octubre, de la segona sessió del cicle Una nit amb els clàssics organitzat pel cinema Kubrick i la llibreria La Cultural, amb l'objectiu d'apropar al públic penedesenc el millor cinema i la millor literatura. La primera part de la vetllada, que començarà a les 8 del vespre a l'Agrícol [Passatge Alcover, 2], consistirà en una xerrada introductòria sobre l'obra de Txékhov de la mà de Valeri Laguna, director de teatre i coneixedor de la dramatúrgia de l'autor rus, un dels més importants del teatre modern.


A partir de les 10 de la nit, al cinema Kubrick, es projectarà Ojos negros, un film realitzat l'any 1987 per Nikita Mikhàlkov i que combina tres contes d'Anton Txékhov dels quals el director rus en fa una adaptació lliure, però que capta perfectament l'esperit de l'escriptor en una barreja d'ironia, humor, dramatisme i fabulació. La pel·lícula narra la desafortunada vida sentimental d'un personatge certament patètic a qui dóna vida l'actor italià Marcello Mastroianni en un dels papers de la seva vida. Al seu costat, les actrius Silvana Mangano, Marthe Keller i Ielena Safonova s'encarreguen de donar-li la rèplica femenina.
Entre la xerrada i la projecció cinematogràfica, tots aquells que ho desitgin podran quedar-se a sopar a l'Agrícol al preu de 10€. Només cal que ho comuniquin amb antelació trucant a la llibreria La Cultural [938 920 848] o al cinema Kubrick [938 902 413]. Hi ha temps fins al dia 29 d'octubre.