Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2013/10/08

Divendres a l'Agrícol: Santi Borrell presenta el nou poemari Fragments d’una pedra


Santi Borrell presenta el nou poemari Fragments d'una pedra

El poeta penedesenc Santi Borrell acaba de publicar el poemari titulat Fragments d'una pedra, editat a Edicions de Pedra. La presentació del llibre es farà el proper divendres 11 d'octubre, a les 20'30h, al Centre Artístic Penedès L'Agrícol, de Vilafranca, a càrrec de Teresa Costa-Gramunt, dissenyadora especialitzada en ex-libris i escriptora, membre de la Comissió literària de L'Algrícol. Exalumnes de l'escola Intermunicipal de Sant Sadurní (rapsodes Francesc Cuellar i Maria Ramon, i guitarres Judi Pi i Ivan Herèdia) recitaran alguns dels poemes de Fragments d'una pedra.

A Fragments d'una pedra, el segon lliurament literari de Santi Borrell, ens trobem amb un poemari de gran complexitat i profunditat temàtica escrit amb un llenguatge que expressa el flux de la consciència i, per tant, gairebé col.loquial, de la mateixa manera que parlem amb nosaltres mateixos.

Amb el nou poemari, Santi Borrell ha fet un salt creatiu considerable, fruit d'una maduresa personal en evolució. La inquietud vital de l'autor, sempre expectant, no dóna res per tancat, ans al contrari: gran part d'aquest poemari està fet de preguntes en veu alta. Preguntar-se ja és respondre's d'alguna manera en el camí d'aprenentatge de la vida que anem percebent a fragments, d'aquí el títol tan significatiu del llibre.

Santi Borrell (1972, Vilafranca del Penedès).
"Fragments d'una pedra" és el seu segon llibre de poesia, després d'haver publicat "Els dies a les mans" (2010), un llibre que va rebre bones crítiques a revistes culturals i suplements literaris, llibre del qual es va fer una segona edició i va ser considerat com un dels fenomen editorials, poètics, d'aquell any. A part d'escriure, també ha organitzat i organitza diversos festivals de poesia (com el "Festival de Poesia a les Caves", de Sant Sadurní d'Anoia, o la "Kinzena Poetika", de Vilafranca del Penedès). Ha col·laborat amb diversos artistes, fent poemes, ha fet muntatges poètics, ha impulsat iniciatives per Internet i ha promogut llibres col·lectius, com la "Poesia a la frontera", una antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana.