Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2023/12/13

De poesia i música

RAMON SICART I PEMI ROVIROSA PRESENTEN EL PROJECTE “BREVIARI D’ALBADES I CAPVESPRES” A L’AGRÍCOL

El projecte consta d’un llibre de poemes i fotografies de Ramon Sicart i un CD de cançons compostes per Pemi Rovirosa a partir d’alguns dels poemes.


Ramon Sicart i Pemi Rovirosa presenten el llibre i les cançons del projecte Breviari d’albades i capvespres,  el dimecres, 20 de desembre, a les 19h, a la sala Sara Kirchner del Centre Artístic Penedès L’Agrícol (Passatge Alcover, 2, de Vilafranca), organitzat per la secció literària de l’entitat. L’acte de presentació serà conduït pel poeta Jordi Llavina i hi participaran Pemi Rovirosa i Ramon Sicart, acompanyats per tot l’equip de músics que han enregistrat les cançons del CD.

El llibre, fruit de les caminades de Ramon Sicart realitzades preferentment a l’alba i al capvespre pels termes de Llorenç del Penedès, Sant Jaume del Domenys i El Montmell, està compost de 262 poemes en forma de tankes i 324 fotografies. Fa un recorregut vital per paisatges físics i cognitius en forma de dietari entre l’equinocci de tardor del 2020 i  l’equinocci de primavera del 2023. Els poemes i les fotografies posen èmfasi en el paisatge penedesenc a través de les flors i els arbres, les pedres i els núvols, i reflexiona sobre el pas del temps a través del trànsit de les hores, a voltes amb un toc d’ironia.

El llibre ve acompanyat per textos d’Anna Casellas, professora de llengua i literatura catalana, i del periodista Jaume Vidal Biosca així com de 5 mapes realitzats per Laia Sicart Mateo i Mònica De La Fuente Ibarz, on hi ha marcats els recorreguts de les caminades i la localització de les fotografies.

A partir dels poemes del llibre, la compositora Carlota Baldrís i l’Anna Casellas en van fer una tria de la qual en Pemi Rovirosa en va compondre un EP de quatre cançons, una per a cada estació de l’any. Una visió musical dels poemes, que poc té a veure en l’ordre i sentit del llibre, però si en la seva essència i missatge, guardant sempre el moment concret de cada poema. En cada estació, les quatre composicions juguen amb els seus poemes, adaptant-los per acabar sent cançó i arribar així a ser un tot.

Amb sonoritats molt acústiques que et situen a cada estació de l’any,  la producció musical a càrrec del mateix Pemi i de l’Arturo Torres a l’enregistrament i mescles, ha comptat amb la participació de l’Eva Cabanes a la veu, la Yasmín El Farhi als violins i el Joaquín Garcia a les percussions.