Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2024/01/22

la Simfonia Júpiter de Mozart a càrrec de Miquel Villalba Castells

La sessió tindrà lloc el dissabte 20 de gener a les 7 de la tarda i està vinculada al concert que oferirà  la Camerata Penedès  l’endemà diumenge a l’Auditori M. Rosa Juncosa.

Miquel Villalba Castells és llicenciat en direcció coral i orquestral per l'ESMUC, amb els mestres Salvador Brotons i Johan Duijck, i també ha cursat el màster de Lied al mateix conservatori, amb els mestres Francisco Poyato, Assumpta Mateu, Josep Surinyac i Carmen Santamaría.

El seu rol especialista és el de pianista d'assaig en produccions d'òpera (Gran Teatre del Liceu, Palau de la Música Catalana) o corals (Cor Bruckner Barcelona, Balthasar Neumann Chor). També ha centrat l'atenció en la música de cambra, especialment la vocal, i realitza recitals lírics amb diversos cantants, com Marina Torra, Neus Llorens o Maria Jurado, i de piano a quatre mans amb Gerard Morató. També dirigeix el Cor DaCapo de Tarragona i exerceix de director adjunt a l'Agrupació Polifònica de Vilafranca.

Treballa també en la recuperació de repertori musical català en col·laboració amb la Fundació Manuel Blancafort o l'Oquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya entre d'altres, i fora de l'àmbit clàssic també ha cultivat la música rock, cuplets i altres estils populars.