Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2024/09/24

CENTENARI PAPASSEIT, VERMUT LITERARI

 Vilafranca commemora el centenari de la mort de Salvat-Papasseit

 


Durant aquest mes de maig, Vilafranca acollirà una sèrie d’actes d’homenatge al poeta Joan Salvat-Papasseit, mort l’any 1924, en què es volen destacar la qualitat de l’obra del poeta, així com el seu compromís catalanista i d’esquerres, sempre present en els seus poemes.

Els actes començaran el dia 9 de maig a les 19 h amb una taula rodona a l’Auditori del Vinseum en la que hi participaran Ferran Aisa, comissari de l’any Salvat-Papasseit, Ferran Gadea, crític literari, i l’escriptora i gran coneixedora de l’obra del poeta, Mei Vidal. La taula rodona estarà moderada per Pere Martí Bertran.

El dissabte dia 11 de maig a les 12 h tindrà lloc a l’Agrícol un vermut literari en què Jordi Bilbeny i el president de la CAL, Jaume Marfany, conversaran sobre el vessant polític de Salvat-Papasseit i el seu independentisme.

L’endemà, diumenge dia 12 a les 12h el cicle finalitzarà amb la composició poeticomusical “El foc és la paraula” en la que el duet format per Jaume Calatayud i Vicente Monera versionarà l’obra de Salvat- Papasseit. Aquest que se celebrarà al Vinseum també acabarà amb un vermut per tots els assistents.

Les entitats organitzadores són el Centre Artístic Penedès L’Agrícol, l’ANC de Vilafranca, la CAL, la Marxa de Torxes per la Independència i Òmnium Alt Penedès.