Edifici històric de l'Agrícol / Passatge Alcover, 2 - Rambla Nostra Senyora, 43 / 08720 Vilafranca del Penedès / agricol@agricol.cat

2024/09/24

Còmic i història

 


El Centre Artístic Penedès L’Agrícol acull la taula rodona “La història a través del còmic”.  La conversa versarà sobre l’obra d’Oriol Garcia i Quera, dibuixant i guionista especialitzat en còmic de temàtica històrica, particularment de personatges i episodis de la història de Catalunya i concretament, del Penedès.

Les tres persones que en formaran part son:  Oriol Garcia Quera, il·lustrador de còmics històrics, Antoni Munné-Jordà, escriptor, referent de la literatura de ciència-ficció a Catalunya i membre del Col·lectiu Mir Geribert, i Rafael Català i Dalmau, historiador i editor. L’acte es farà el dimecres, 15 de maig, a les 19h, a sala Sara Kirchner de L’Agrícol, i està organitzat per la Secció literària de l’entitat.

Oriol Garcia Quera ha popularitzat els episodis més rellevants de la història de Catalunya en format còmic. Ha narrat tant els grans esdeveniments (des del naixement de Catalunya fins a l’Onze de setembre, passant per la conquesta de Mallorca o el Corpus de Sang), la crema de bruixes del segle XVII, l’enfrontament entre carlins i liberals del segle XIX. També n’ha editat dedicats al Penedès com “Feudals. Castellet no s’enfonsa” i concretament a Olèrdola “Terra de frontera. Olèrdola 1058”, “Cessetans. Entre Roma i Cartago”, “Carlins 1838. Guerra i fam”, “Bruixes 1617. L’any del diluvi” i “Cartago Vetus.” Oriol Garcia Quera publica a Rafael Dalmau Editor.

Pel que fa al dibuix, l’autor té cura del més mínim detall, reprodueix tot d’aspectes, tant dels edificis històrics com del vestuari, de manera que el lector pot contextualitzar l’època amb precisió. Aprendre història a través de l’obra de l’Oriol Garcia Quera és recomanable tant per als amants del còmic com per al personal docent, que disposarà d’una bona eina pedagògica que ajuda a situar els fets en el moment històric en què transcorren.